Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Dit weekend: Helzold Speedway Kampioenschap
Bart Jacobs | 25 apr 2013

Tijdens het weekend van 27 en 28 april schiet het speedwayseizoen in België weer uit de startblokken. De SpeedwayFanClub SFC vzw organiseert voor de 3e maal het Helzold Speedway Kampioenschap.

 

Vele rijders kijken erg uit naar deze wedstrijd omdat het seizoen door de aanhoudende winter maar langzaam op gang kwam. In het buitenland werden vele trainingen en de eerste wedstrijden eind maart inmiddels afgelast. De SpeedwayFanClub SFC vzw heeft de voorbije maanden hard gewerkt aan een betere en veilige omheining. Zo is er in de eerste bocht een rubber kickboard geplaatst met gokart-bandjes erachter tegen de bestaande omheining. Later dit seizoen zal ook bocht twee volgen.


We zijn er in geslaagd om een aantrekkelijk deelnemersveld samen te stellen. De sensatie zal ongetwijfeld het optreden worden van de 19-jarige Russische tweeling Mikhail en Ivan lysik. Ze komen uit Vladivostok, maar liefst 12.000 km van België, gelegen in Oost-Rusland nabij China en Japan. Ze zijn de aanstormende talenten in Rusland en zullen ongetwijfeld voor spektakel gaan zorgen. Tegenstand mogen ze zeker verwachten van de 18-jarige Pool Remigiusz Perzynski die voor de grote club Zielona Gora uitkomt. Andere namen om in de gaten te houden zijn de TsjechMichael Hadek en de Fransman Xavier Muratet. Uitkijken wordt het ook naar de Nederlander Randy Oldenziel, kan hij zijn sterkte prestatie tijdens de Gouden Helm in 2012 bevestigen? Natuurlijk mogen we ook veel verwachten van de “bekende” baanspecialisten uit Nederland, Denemarken en Groot-Brittanië op de startlijst.


In de klasse van de nationalen zien we 3 landgenoten aan de start. Willy Kennis, Alessandro Borgia en Vital Sleypen zullen het opnemen tegen hun collega’s uit Nederland en Groot-Brittanië.

 

Zaterdag 27 april kunnen de deelnemers vrij trainen van 13 tot 17u.

Zondag 28 april ziet het programma er als volgt uit :

10.00u : officiële training

12.30u : voorprogramma (6 heats nationalen)

13.30u : rijdersvoorstelling

13.45u : hoofdprogramma (7 heats nationalen + 23 heats internationalen)

 

Zaterdag is de toegang vrij, zondag kost een kaartje € 10, kinderen onder de 16 jaar mogen gratis binnen. Parkeren en een programma zijn gratis.

 

De volgende wedstrijden in het seizoen 2013 zijn :

30 juni : Team Speedway Helzoldstars

Helzoldstars (B), MSC Diedenbergen (D), Groot-Brittanië (GB), Team Veenoord (NL)

25 augustus : Gouden Helm

Telkens op zaterdag vrije training en de wedstrijden op zondag.