Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
DG Sport lanceert European Classic Series
Bart Jacobs | 27 feb 2013

Een nieuw endurancekampioenschap voor klassieke motorfietsen ziet het daglicht.

Met de ondersteuning van de UEM/FIM Europe, richt DG Sport, die reeds de Bikers’Classics in Francorchamps en de 200 Miglia di Imola Revival organiseert, een nieuw kampioenschap op : de European Classic Series. Dit endurance kampioenschap is voorbehouden voor oude motoren en bestaat uit drie rondes in 2013. 

In het programma van bovenvermelde evenementen in Francorchamps en Imola hebben Christian Jupsin en zijn team al verschillende jaren een 4 Uren wedstrijd voor machines gebouwd voor 1980 geïntegreerd . Het idee kende al heel wat succes bij de deelnemers, al dan niet bekend, en bij de toeschouwers. Van daar naar een heus kampioenschap was een stap die nog moest gezet worden, en dat is bij deze gebeurd. Bovenop de Belgische en Italiaanse ronde komt er ook een wedstrijd op het Spaanse circuit Aragon, dit ter gelegenheid van het Motorland Classic Festival.


De Endurance Vintage UEM Cup zal uit vier categorieën bestaan: Maxi-classic voor motoren gebouwd voor 1982 ; Classic 1000 pré ‘81 voor machines met een dergelijke cilinderinhoud ; 750 (eveneens pré ‘81) en 750 TT (tot eind ‘85). De teams mogen, naar keuze, bestaan uit twee of drie piloten, allen in het bezit van een erkende nationale licentie, maar een team mag niet enkel bestaan uit gekende piloten met een palmares. Deze moeten verplicht het stuur delen met amateurs of gentlemen drivers.


Aangezien de startgrids, zoals het hoort in de typische Le Mans stijl, telkens weer goed gevuld zijn kunnen we ons verwachten aan een groot enthousiasme voor dit kampioenschap.  Vooral ook omdat de teams die deelnemen aan de drie wedstrijden een mooie korting krijgen op hun inschrijving.

 

Kalender European Classic Series 2013

20 april : Imola

6 juli : Spa-Francorchamps

26 oktober : Aragon

 

 

 

De reglementen, inschrijvingsformulieren en alle info vindt u op de website www.europeanclassicseries.eu