Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
De toekomst van Husqvarna
Bart Jacobs | 14 feb 2013

Na de verkoop van Husqvarna door BMW Motorrad worden hier en daar vragen gesteld omtrent de toekomst van het in Italië gevestigde merk op.

 

Twee weken geleden nam het Oostenrijkse Pierer Industrie Husqvarna over van BMW Motorrad. Pierer Industrie-baas Stefan Pierer is naast eigenaar van Husqvarna ook mede-eigenaar van KTM en dat samen met het Indische Bajaj. Sinds vorig jaar neemt die samenwerking ook concrete vormen aan. De lichte KTM Dukes worden nu immers in de fabriek van Bajaj in het Indische Chakan gebouwd.

 

Pierer zelf gaf in een interview met een Indische radiostation aan dat “de kans bestaat dat de eerste Huskies binnen twee jaar van de band zullen rollen in Chakan”.  De nieuwe baas van Husqvarna voegde daar nog aan toe dat daarbij gebruik gemaakt kan worden van de bestaande 125/200 –concepten van KTM en Bajaj.

 

De Motorsite vernam uit betrouwbare bron ook dat er bij Husqvarna momenteel koortsachtig gewerkt wordt om een nieuwe produktlijn te presenteren op de EICMA. Wij vermoeden dat het hierbij gaat om een flinke update van het off-roadgamma. Pierer had bij de overname van Husqvarna al aangegeven dat dit van primair belang was.  Husqvarna zou al langer aan tweetaktmotoren met brandstofinjectie werken. Mogelijk worden deze dan nog dit jaar gepresenteerd. Als Pierer doet met Husqvarna wat hij eerder met KTM deed, ziet de toekomst van Husqvarna er alvast beter dan ooit uit.

 

Foto: Press BMW Group