De mythe herleeft: Rossi wint GP in Assen

In de laatste bocht kijkt Valentino Rossi achterom en op dat moment is hij zeker. Zijn 106de GP-overwinning is een feit. De 2 gebalde vuisten wanneer hij over de finish rijdt, spreken boekdelen.
De Rossi-fans hebben lang op een nieuwe overwinning moeten wachten, maar deze prestatie is de kroon op het werk van een weekend waar Yamaha als winnaar uit de bus kwam.Donderdag crashte Jorge Lorenzo zwaar tijdens de trainingen. Het resultaat: een gebroken sleutelbeen. Wie dacht dat de Spanjaard was afgeschreven voor het kampioenschap of de komende raceweekends, had het stevig mis. Lorenzo werd naar Barcelona overgevlogen, kreeg een metalen plaatje en 8 schroeven ingeplant, werd terug overgevlogen en 'fit' bevonden om te racen. Hij stond op de startgrid en ging er vol voor.En op de pole stond die andere Yamaha-rijder die zich race na race in de kijker rijdt. Cal Crutchlow zette met zijn Monster Tech3 de snelste kwalificatietijd neer. Eens het startschot was gegeven, viel de Brit terug naar de vijfde plaats waar hij een robbertje uitvocht met Lorenzo. Jorge ging Crutchlow wel voorbij maar het wedstrijdverloop
eiste zijn tol zodat Lorenzo Crutchlow opnieuw moest voorbij laten gaan.Vooraan namen eerst Dani Pedrosa en Marc Marquez de groep op sleeptouw, maar een ontketende Rossi ging er vanaf de eerste seconde voluit voor. Hij kwam door op de vierde plaats, maar nam in de eerste ronde nog Bradl te grazen en reed het gat dicht naar Marquez en naar Pedrosa. Rossi ging in vijf ronden naar de kop van de wedstrijd en die liet hij op geen enkel moment in gevaar komen. Hij pakt er zijn 8ste overwinning op Assen mee. Achter hem speelt Marquez nog haasje over met Pedrosa. Crutchlow maakt het Yamaha-feestje compleet door de derde plaats van Pedrosa af te snoepen.Iedereen opnieuw op de afspraak, op 14 juli in Duitsland. Wie de verplaatsing niet maakt, kan terecht op VIER voor de live verslaggeving.

Facebook comments