Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Choquerende foto's moeten Aziaten aansporen om helm te dragen
Bart Jacobs | 30 apr 2013

De Aziatische stichting AIP pakt met een wel erg opvallende preventiecampagne uit. Om het dragen van een helm in Zuid-Oost Azië te promoten voert de stichting een foto van een patiënt met een schedeltrauma op.

De AIP  (Asian Injury Prevention) Foundation is in zowat heel Zuid-Oost Azië actief. Landen waar vooral scooters en lichte motorfietsen veruit de populairste vervoermiddelen zijn. Maar ook landen waar het verkeer allesbehalve veilig is. Dat heeft te maken met de infrastructuur maar ook met de mentaliteit van de mensen. Zo vinden vele Aziaten een helm blijkbaar niet nodig.

 

Volgens de AIP Foundation was Nguyen Lan ook zo iemand. De stichting citeert de Vietnamees die naar eigen zeggen nooit een helm droeg omdat hij ze niet cool vond. Tot hij een zwaar verkeersongeval had waarbij hij een schedeltrauma opliep.

 

Dat deze campagne een ‘eyecatcher’ is, staat buiten kijf.  Maar de vraag is of zo’n afschrikking überhaupt ook zal helpen om meer Aziaten een helm te laten dragen. Ons deed het alvast denken aan de choquerende beelden op pakjes sigaretten die uiteindelijk ook niet zoveel zoden aan de dijk gezet hebben. Laat ons weten wat jullie van dergelijke beelden in een veiligheidscampagne vinden. Reageren kan onder dit artikel via Facebook.