Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Café Metal: Horex Café Racer 33 ltd.
Bart Jacobs | 7 mrt 2014

Horex brengt een café racer-versie van z’n VR6.

 

Het Duitse prestigemerk Horex springt ook op de café racer-trend. Naast de VR6 roadster en de classic-versie wordt de Café Racer 33 ltd het derde model van Horex. Horex ging voor de ontwikkeling van de café racer met de Duitse accessoirespecialist LSL Motorrad in zee. Uiteraard blijft de VR6 de krachtbron van dienst bij Horex. Maar in het geval van de Café Racer is dat dan wel in een ge-detunede versie. De eigenaars van de Horex Café Racer zullen het met 126 pk ipv de 161 pk (zoals bij de roadster-versie) moeten doen. Op de afwerking werd daarentegen niet bespaard bij de café racer. Integendeel zelfs!

 

De Horex Café Racer 33 ltd is slechts in een enkele kleur (Brownish Silver) verkrijgbaar . De motorfiets is in tegenstelling tot de andere modellen voorzien van een kontkuipje. De handgedraaide clip-ons en voetsteunen zijn naar achteren gericht wat de retro-look van de Café Racer bevordert. Horex concentreerde zich vooral op het rijwielgedeelte. Zo krijgt de café racer een 43 mm upside-down voorvork van Öhlins. Achteraan vinden we de bekende TTX 36 schokbreker van hetzelfde merk terug. De zwart geanodiseerde wielen zijn van Kineo. Remmen doet de Café Racer met vierzuiger monobloc-exemplaren van Brembo  en remschijven van Braking (vooraan) en Galfer (achteraan).

 

De Horex Cafe Racer 33 ltd dankt z’n naam aan z’n gelimiteerde oplage van 33 exemplaren. Niet geheel toevallig rekent Horex ook 33.333 Euro voor een exemplaar van de Café Racer 33 ltd aan. En dat is dan nog zonder de transportkosten.

 

Foto's: Horex