Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Café Metal: Anvil Motociclette
Bart Jacobs | 23 mei 2013

Italië heeft een sterke reputatie als het op het bouwen van motorfietsen aankomt. Maar op het gebied van specials hinkte men in de laars een tijdlang achterop. Maar nu lijkt die achterstand omgebogen dankzij knappe specials zoals deze Anvil Motociclette.

 

 

De Café Racer-cultuur bereikte in Italië nooit dezelfde populariteit als in landen als Groot-Brittannië, de Verenigde Staten of Frankrijk. Misschien kwam dat wel omdat Italiaanse productie-motorfietsen altijd al ‘speciaal’ aanvoelden. Maar nu de Café Racer z’n tweede hoogtijperiode beleeft, ontsnapt ook Italië niet aan deze trend. Het Milanese werkplaatscollectief – pardon, atelier – Anvil liet eerder al specials op basis van een Moto Guzzi op de wereld los. Ook de CB500 was al eens het uitgangspunt voor een Café Racer van Anvil. Die Four moet goed bevallen zijn want ook voor hun nieuwste project gebruikt Anvil een CB 500, ditmaal uit 1979.


Anvil herleidde de CB500 Four tot z’n essentie. Simpel, rauw en ook een beetje bruut. De motor ziet er niet alleen racy uit, hij oogt ook een beetje agrarisch. Ook de naam hield Anvil simpel tenminste, de twee namen. De CB500 werd omgedoopt tot het ietwat oubollig klinkende – hier in Vlaanderen dan – Motociclette met als ondertitel Cinquecento. Dat laatste slaat uiteraard op de cilinderinhoud van de krachtbron.  Check de fotogalerij van de Anvil Motociclette hieronder.