Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Cadeautip: 2013 British Superbike Review
Bart Jacobs | 10 dec 2013

Het jaaroverzicht van het immer spectaculaire British Superbike.

De die-hard wegracefan weet het: over het Kanaal hebben ze het kleurrijkste, spectaculairste en strafste nationaal kampioenschap van heel Europa. Het British Superbike nadert z’n twintigste verjaar dag maar er lijkt nog steeds geen sleet te komen op de formule. Wel integendeel want ook dit jaar viel de beslissing omtrent de titel pas in de allerlaatste race van de laatste meeting op Brands Hatch.

 

In de 2013 British Superbike Review kan je elke ronde van het BSB  nog eens uitgebreid bekijken. Je ziet de rijders van teams als Samsung Honda, Tyco Suzuki en Rapid Solicitors Kawasaki aan het werk op de typisch Britse en superspectaculaire circuits als Oulton Park, Cadwell Park, en het Schotse Knockhill.  Maar het BSB-circus doet ook het supersnelle circuit van Thruxton aan waar ieder jaar weer spectaculaire slipstream-duels worden uitgevochten.

 

In het British Superbike draait alles om de play-offs of ‘The showdown’. Je volgt de strijd om in ‘The Showdown’ te geraken en nadien de titelontknoping tussen regerend kampioen Shane Byrne, routinier Josh Brookes en coming man Alex Lowes. De titelstirjd wordt uiteindelijk beslist in drie evenementen  op de circuits van Assen, Donington Park en Brands Hatch. Met verscheidene vaste camera’s naast het circuit en onboard-camera’s op de motorfietsen van de protagonisten hoeft het BSB qua tv-productie nagenoeg niets onder te doen voor het WK Superbike. We van de keiharde Britse racementaliteit houdt in combinatie met de spectaculaire circuits komt met deze Review volop aan z’n trekken. De wisselwerking tussen commentatoren Jack Burnicle en James Whitham is tegelijkertijd grappig en informatief. 

 

De 2013 BSB Review is dus een aanrader  voor elke wegraceliefhebber.  Je kan deze dubbele DVD en de behind the scenes DVD bestellen via: http://www.odeonent.co.uk/product/british-superbike-championship-season-review-2013 Hieronder vind je alvast enkele highlights van het voorbije seizoen.

 

Foto: Odeon Entertainment