Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Bol d'Or: SRC Kawasaki op pole
Bart Jacobs | 19 apr 2013

Morgen begint het WK Endurance met de Bol d’Or op het circuit van Magny-Cours. De eerste van twee Franse etmaalklassiekers lijkt nu al op een kraker uit te draaien. In de Superbike-klasse zijn dit jaar vijf constructeurs vertegenwoordigd door officiële of support-teams.

 

De kwalificatietijden voor de Bol d’Or worden bepaald door de gemiddelde tijd de drie piloten van een en hetzelfde team er uit hebben weten te persen. Op die manier moet niet een bepaalde rijder de hete kastanjes uit het vuur halen in dienst van z’n team.Niet eeuwig favoriet SERT (Suzuki Endurance Racing Team) maar wel SRC Kawasaki wist de pole-positie te veroveren in Magny-Cours. Op zich niet zo verwonderlijk want datzelfde SRC Kawasaki-team won vorig jaar de Bol d’Or. Met Loris Baz en Jérémie Guarnoni heeft SRC Kawasaki bovendien twee hele snelle jonge wolven aan boord.


Toch mogen we SERT zeker niet uitvlakken want wat zegt een snel rondje immers over een wedstrijd die 24 uur zal duren? Yamaha Moto France GMT 94 wist BMW Motorrad France van de derde startplaats te houden.  Het eerste Honda-team, National Motos, kwalificeerde zich als 6e en daarmee moeten ze het Suzuki Junior Team – in feite het tweede team van SERT – nog voor zich laten. Pittig detail: de jongens van het Junior Team zitten op een Superstock motorfiets.


In die Superstock-klasse dingt ook DG Sport Herock mee voor een podiumplaats. De jongens van Olivier Aerts haalden net niet de top-10 algemeen en kwalificeerden zich zo als 4e Superstock-team. Maar Van Keymeulen en co hielden wel de vedetten van het Honda TT Legends-team achter zich. Nadat Honda TT Legends-teammanager Neil Tuxworth op woensdag en donderdag nog twijfelde tussen Michael Rutter en Michael Dunlop om de rol van derde piloot te vervullen, koos hij op vrijdag toch voor de Noord-Ier.

 

De Bol d’Or gaat morgen, klokslag 15u00 van start. De wedstrijd zal naast de uitzendingen op MotorsTV ook live gestreamd worden op www.fim-live.com

 

Bol d'Or kwalificatie: 1 SRC Kawasaki (Kawasaki) 1:39.610, 2 SERT (Suzuki) 1:40.000, 3 Yamaha France GMT (Yamaha) 1:40.489, 4 BMW Motorrad (BMW) 1:40.690, 5 Junior Team (Suzuki) 1:42.144, 6 National Motos (Honda) 1:42.360, 7 Team Louit Moto (Kawasaki) 1 :42.404, 8 AM Moto (Suzuki) 1 :42.654, 9 Monster Energy YART (Yamaha) 1 :42.742, 10 Team R2CL (Suzuki) 1 :42.796, 11 DG SPORT HEROCK (Yamaha) 1 :43.010

 

Foto's: Image Globe/MAXPPP