Gebruikersnaam:

Paswoord:




Registreer

Paswoord vergeten?
BMW presenteert elektrische politiescooter
Bart Jacobs | 18 nov 2013

Concept voor een ‘autoriteitsvoertuig’ op basis van de C evolution.


Het salonseizoen loopt volop. De EICMA is net achter de rug maar de motorsalons van Birmingham, Parijs en natuurlijk Brussel komen er nog aan. Ook een salon, maar dan voor een gespecialiseerd publiek is Milipol 2013 dat morgen in Parijs van start gaat. Op Milipol presenteren fabrikanten van over de hele wereld gespecialiseerde voertuigen voor leger en politiediensten.  BMW Motorrad heeft door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd als leverancier van zogenaamde ‘authority vehicles’ of beter gezegd politiemotoren.

 

Op Milipol 2013 zal BMW Motorrad zijn concept voor de politiemotor van de toekomst voorstellen. Al kunnen we het in dit geval beter over een ‘politiescooter’ hebben. Op basis van de in september gelanceerde C evolution ontwikkelde BMW Motorrad een politiescooter voor grootsteden.  Volgens BMW combineert de autoriteitsversie van de C evolution een hoge voertuigdynamiek met de voordelen van een zero-emission voertuig. Met een maximaal vermogen van 35 kW (of zo’n 47,5 pk) haalt de politieversie van de C evolution een topsnelheid van 120 km/u.  BMW claimt ook dat de elektrische scooter sneller accelereert dan motorscooters met een cilinderinhoud van 600cc of meer.

 

De politiescooter is uitgerust met een batterijcapaciteit van 8 kWh. Dat laat een autonomie van zo’n 100 kilometer toe. Opladen kan via een gewoon stopcontact van  220V.  Een volledige laadbeurt duurt dan zo’n 3 uur.  De politieversie van de C evolution wordt uiteraard standaard van een ABS-systeem voorzien. Naast de C evolution-stijlstudie zal BMW Motorrad ook de politieversies van de F 800 GT en de F 700 GS voorstellen op MiliPol