Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
BMW Motorrad gaat met TVS Motors in zee
Bart Jacobs | 9 apr 2013

BMW Motorrad en de Indiase constructeur TVS Motors slaan de handen in mekaar voor de ontwikkeling van nieuwe lichte modellen.

BMW Motorrad en TVS Motors hebben een akkoord afgesloten over samenwerking op lange termijn en het uitwisselen van technologie. Het doel van dat akkoord is de gezamenlijke ontwikkeling van een lichte motorfiets van 500cc. Die motorfiets zou zowel op de Indiase als wereldmarkt komen.

 

Het akkoord beperkt zich niet tot de ontwikkeling van een motorfiets maar eerder een complete lijn van lichte – eencilinder? – motorfietsen. Zowel BMW Motorrad als TVS Motors zal een eigen versie van deze motorfietsen via de bestaande distributienetwerken op de markt brengen. De versie van TVS zal echter lager geprijsd zijn en op de Indiase markt gericht zijn terwijl de BMW-versie nagenoeg wereldwijd aan een premium-prijs verkocht zal worden.  TVS plant zijn versie van de 500cc motorfiets al in 2015 te introduceren.

 

Voorlopig behelst de samenwerking niet dat de BMW’s bij TVS in het Indiase Chenai gebouwd zullen worden. Maar deze mogelijkheid wordt evenwel opengehouden.