Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
BMW komt met Adventure-versie van F800GS
Bart Jacobs | 2 mei 2013

Bijna een jaar na de voorstelling van de nieuwe F800GS komt BMW Motorrad nu met een Adventure-versie van die motorfiets.

BMW brengt met de F800 GS Adventure voor het eerst een kant-en-klare middenklasse reis-allroad. Technisch wijzigde er niets aan de Adventure-versie van de F800 GS. Hij deelt dus het parallel twin-blok van 798cc met de basisversie. Maar BMW Motorrad nam wel het rijwielgedeelte en verschillende componenten onder handen.

 

Zo kreeg de Adventure-versie een nieuw, versterkt subframe. Dat was nodig ook want de Adventure heeft een grotere tank. Die grotere tank kan 24 liter benzine bevatten en dat is acht liter meer dan bij de basisversie. Een grotere tank betekent uiteraard ook meer autonomie. BMW Motorrad claimt dat je met de acht liter extra gemiddeld 120 km verder zal geraken. En dat is zeker geen overbodige luxe voor een reismotor.

 

De Adventure nodigt, zoals z’n naam het betaamt, vooral uit voor avontuurlijk  reizen. Versta, reizen waarbij je veel off-road rijdt. Die ambitie blijkt ook uit de uitrusting van de Adventure. Naast standaard ABS kan je bij aankoop van een F800 GS Adventure ook opteren voor ASC (Automatic Stability Control) en een eventuele Enduro-mode. Ook BMW’s eigen elektronisch veringsysteem ESA is verkrijgbaar als optie op de Adventure.

 

Het Adventure-accent gaat echter verder dan elektronica alleen. Zo wordt er op de Adventure-versie een beschermingsplaat voor het carter gemonteerd. Verder krijgt de motorfiets ook brede enduro-voetsteunen en een aanpasbaar rempedaal. Ook aan het comfort werd er gedacht met een comfortabeler zadel en een groter windscherm. De zithoogte is bij de Adventure echter net iets hoger dan op de basisversie van de F800GS. De laagst mogelijke zithoogte is 850 mm. In tegenstelling tot bij de basisversie kan de Adventure niet verder verlaagd worden.

 

Launch EditionBMW Motorrad gaat in eerste instantie 1000 eenheden van de F800GS Adventure bouwen. Deze modellen zullen als ‘Launch Edition’ aan de man of vrouw gebracht worden. De Launch Edition Adventures worden in Sandrover Matt-kleurstelling geleverd. Daarbovenop hebben de potentiële kopers nog de keuze uit drie verschillende uitrustingspakketten: Comfort, Enduro en Special accesories.

 

Hoeveel de BMW F800GS Adventure in België zal kosten is voorlopig niet bekend.

 

Foto: BMW Motorrad Press