Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
BMW GS Challenge alweer voltreffer
Thierry Sarasyn | 16 sep 2013

Niet duidelijk of we van u hetzelfde kunnen zeggen, maar de GS Challenge 2013 zit er weer op. De jaarlijkse hoogmis voor GS rijders was weer en voltreffer. Demotorsite.be en de collega’s van MotorWereld stuurden een mannetje naar de Vlaamse Ardennen om de boel van nabij te bekijken. "It’s not a race!" Dat is ieder jaar opnieuw dé slagzin bij uitstek om aan iedereen duidelijk te maken dat de GS Challenge vooral om avontuur draait en niet zozeer om een klassement. Dat hebben de meeste deelnemers ook ieder jaar begrepen. En toch doen ze telkens weer hun verdomde best om zo goed mogelijk te presteren én dus hoog te eindigen in de klassering. Want ook al is dit geen competitie, een klassement is er altijd wel. Hoe kun je anders uitmaken wie er op kosten van BMW een hele tijd gratis met een nieuwe GS mag gaan rijden? Juist.
Het valt trouwens niet mee om te beschrijven waarom de GS Challenge precies draait. Je kunt het hele alfabet opsommen en toch omschrijvingen vinden die allemaal juist zijn. Van Avontuur en Ambiance tot Zagen en Zweten. De Challenge draait om oriëntatievermogen, motorbeheersing, rij- en algemeen plezier, durf, teamspirit, eten, drinken, lachen…kortom, de Challenge is bijna zo veelzijdig als de motor naar wie ze genoemd is. Niet toevallig dus dat organisatoren Piet en Annelise ook zo goed als van alle markten thuis zijn. De rechtstreekse oorzaak van een alweer drukbezet evenement met om en bij de 80 deelnemers op vrijdag en zaterdag een een selecte groep van dealers en genodigde die op zondag een ingekorte versie van de Challenge konden rijden.
De Challenge zelf liep over twee dagen en kende een apart verreden finale op zaterdagavond. Dat wil zeggen dat er op donderdagavond al een stevig stukje gegeten werd en op vrijdag en zaterdag een allegaartje aan proeven werd afgewerkt. Van je reinste off road rijden, tot het doorkruisen van veldwegels. En van de meer ludieke kant: van paintbalschieten tot een jeannettenproef waarbij je met je motorkleding in een Mini moest kruipen en je al parkerend schminken. Gek dat onze man ter plaatse vooral in die laatste twee proeven uitblonk. Het bewijst de veelzijdigheid van onze redacteurs. Volgend jaar is er weer een BMW GS Challenge en volgende maand leest u een uitgebreide terugblik bij de collega’s van MotorWereld.