Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
BMW-baas verwacht veel van 2013
Bart Jacobs | 15 jan 2013

2012 was een recordjaar voor BMW Motorrad maar ook voor dit jaar liggen de ambities hoog. CEO Stephan Schaller verwacht veel van de nieuwe modellen die BMW in 2013 op de markt zal brengen.

Schaller is tevreden met de 2013-modellen en de interesse daarvoor. “Vanaf december zijn we de meest geavanceerde motorfiets ooit in het Superbike-segment aan het leveren: de nieuwe HP4.  Deze maand nog doen drie speciale Boxer-modellen hun intrede in de BMW-showrooms. Het gaat dan om de modellen die we ter gelegenheid van onze 90e verjaardag uitbrengen.”

En ook in de komende maanden blijft het druk voor BMW Motorrad en het dealernetwerk. In februari starten we met de levering van de middenklasse F800 GT.  Vanaf maart maakt de opvolger van onze bestseller – de volledige nieuwe R 1200 GS – z’n opwachting. Een belangrijke motorfiets waarbij we een beroep deden op 30 jaar GS-ontwikkeling.  De nieuwe versie beschikt over gevoelig verbeterde prestaties, is rijkelijker uitgerust en heeft uitgebreidere veiligheidssystemen. Dat alles wordt gekoppeld aan meer comfort en een opmerkelijk en modern GS-design. We zijn er dan ook van overtuigd dat de nieuwste versie van ’s werelds bestverkopende allroad reismotor nog meer klanten zal weten te trekken.

Toch verwacht BMW-baas Schaller ook groei in de andere segmenten. “We anticiperen op een sterke groei bij onze maxi-scooters. Sinds de twee modellen halverwege 2012 debuteerden hebben we er bijna 5.300 exemplaren van verkocht en nu kijken we uit naar het eerste volledige verkoopjaar.

In de loop van dit jaar komt BMW Motorrad ongetwijfeld nog met een aantal nieuwigheden. Een these die Schaller bevestigt. “We hebben heel wat nieuwe producten in petto voor onze klanten in 2013, het jaar waarin we onze 90e verjaardag vieren. Op basis van het productoffensief dat we nu al een poosje voeren gaan we met vertrouwen het nieuwe motorseizoen in. Ons doel is eens te meer ons verkooprecord van het voorbije jaar te breken.”

 

Foto: Press BMW Group