Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
BMMX: Kampioen De Dycker als favoriet naar Mons
Bart Jacobs | 5 apr 2013

Nu zondag 7 april gaan de Masters of MotoX van start in het Henegouwse Mons (Bergen). Op de zandomloop van le Bois brûlé vindt dan de eerste ronde van het kampioenschap over 5 wedstrijden plaats. Zeker na zijn knappe reekszege in Valkenswaard start regerend Belgisch kampioen Ken De Dycker (Red Bull-KTM) in de Radson Trophy MX1 als topfavoriet. De Dycker krijgt echter sterke concurrentie zowel van nationale als buitenlandse toppers.

Radson MX1 Trophy


Nog voor het startschot in Mons is gegeven, zorgde clubrijder Clément Desalle (Rockstar Energy Suzuki) voor opschudding. De vicewereldkampioen MX1 werd door RAMC Mons aangetroken als smaakmaker naast de vaste deelnemers aan de Radson Trophy MX1. Na meningsverschillen met de club koos Desalle er echter voor om in het Franse Lacapelle Marival te rijden. Desalle’s teammaat Kevin Strijbos -ook in prima vorm overigens- zal gelukkig wél van de partij zijn. Met de Rus Evgeny Bobryshev (Honda World Motocross) en de Schot Shaun Simpson (TM Factory Racing) maken in Mons nog twee kleppers hun opwachting die ook prima uit de verf komen in het zand. Tijdens zijn BK optredens maakte Jeremy Van Horebeek (Kawasaki Racing Team) de afgelopen twee jaar al duidelijk dat de zwaardere 450cc motor ‘m uitstekend ligt. Komende zondag start ‘The Jerre’ dan ook als een stevige podiumkandidaat. Collega MX1 rookie Jens Getteman (24MX Honda Racing) moet de opener van de Belgian Masters of Moto X  (BMMX) aan zich voorbij laten gaan door een schouderkwetsuur.

 

Maar ook voor de ereplaatsen zal het in Mons spannen! Voormalig Belgisch vice-kampioen Manuel Priem sloot vorig seizoen nog fraai af als vierde in de Radson Trophy MX1. Of wat te denken van de gepatenteerde snelstarter Jurgen Van Nooten, Yentel Martens of de ex-GP rijders Marvin Van Daele, Nick Triest en Kristof Salaets… Kortom, zowel tijdens de kwalificatiemanche, waarin een holeshotpremie van 250 euro valt te verdienen, en tijdens de twee reeksen van 25 minuten plus één ronde zal hard worden gestreden voor elke positie!

 

Monster Energy MX2 Trophy


De jongens van de “lichte cavalerie” gaan na de overstap van Jens Getteman naar de MX1 dit jaar op zoek naar een nieuwe patron. Een aantal namen dringen zich op. Zo zit Jeffrey Dewulf al enkele jaren steevast vooraan in de MX2, maar voor het kampioenschap kwam hij steeds iets te kort. De beloftevolle Brent Van Doninck liet in Valkenswaard een mooie eerste manche optekenen (14de) en wil die lijn graag doortrekken. Standing Construct KTM-rijder Damon Graulus was vorig seizoen iets te onregelmatig voor de titel maar de sympathieke Vlaams-Brabander won ondanks griep wel één reeks in Mons. Na dit snelle drietal zijn er zoals steeds nog een resem aan rijders die voor een verrassing kunnen zorgen waaronder Dietger Damiaens, Ludovic Brevers, Dieter Vromans, David Foguenne en Daymond Martens.

 

Technische Fiche Masters of MotoX Mons


Wat: 1e ronde van het Belgian Masters of MotoX, Radson Trophy MX1 en Monster Energy MX2

Wanneer: Zondag 7 april vanaf 08u00. Trainingen Radson Trophy en Monster Energy Trophy om 9u15 en 9u45. Manches Radson Trophy om 14u en 17u 25. Manches Monster Energy MX2 om 13u 30 en 15u 00.

Waar: Op het circuit van Le Bois Brulé. Een zandcircuit van 2000 m.

Hoe te bereiken:

GPS: Route de Wallonie – Mons-Ghlin ; 50.48002, 3.89652
Publieksparking aan Grand Large te Ghlin, afrit 24 van E19 (bepijling voorzien).

Het Welcome Center zal geopend zijn vanaf zaterdag van 10u tot 22u en op zondag vanaf 6 uur.

Toegangsprijzen: 25€ voor volwassenen, gratis onder de 14 jaar

 

 

Foto: KTM Images/Ray Archer