Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
BK Wegrace: het seizoen start in Croix en Ternois
Bart Jacobs | 2 apr 2013

Vanaf vrijdag 12 april wordt het Noord-Franse circuit Croix en Ternois weer een Belgische enclave. Het is immers in Croix en Ternois dat het BK Wegrace van start zal gaan. Wat er in Croix en Ternois op het programma staat ontdek je hieronder.

 

Van 12 tot en met 14 april staat Croix en Ternois in het teken van de Belgische wegracerij. Na de annulatie van de openingsronde op het TT-Circuit van Assen mag Ostend Motorsport de aftrap voor het BK  geven op het Noord-Franse circuit. Het belooft alvast een drukbezet weekend te worden. Op vrijdag kan “Jan met de pet” met z’n straatmotor terecht in Croix voor een dagje vrij rijden. Op zaterdag beginnen dan de trainingen voor de BK-opener.

 

 

12 april 2013

Vrij rijden vanaf 9 uur tot 18 uur. Er wordt gereden in 4 groepen met elk 6 sessies van 20 minuten.

Deelnameprijs 80 € en OMS-leden 75 €. Inschrijvingsformulier kan je terugvinden op www.ostendmotorsport.be

 

13 april 2013

Trainingen voor de BK-klassen en de Classic-klassen. Volgende klassen verschijnen aan de start op Croix en Ternois.

 

BK Wegrace: Monobike 450, Monobike 650, Open Belgian Supersport Junior, Open Belgian Supersport Inter, Open Belgian Superbike Junior, Open Belgian Superbike Inter en Zijspannen.

BK Classics: Klasse 4-500cc, Klasse 6-Zijspannen, Klasse 7-Zijspannen, Klasse 8 – Post Classic 2T en 4T, Klasse 9 – IPC 125 en Klasse 10 – IPC 250

 

 

14 april 2013

 Op zondag vinden de wedstrijden plaats. Vanaf 9u00 komt elke klasse tweemaal aan de bak en staan er dus in totaal 20 races op het programma.

 Het tijdschema van de trainingen en races vind je op www.ostendmotorsport.be De toegang tot deze openingswedstrijd is overigens geheel gratis!