Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Bikers' Classics 2013: Scott Redding enthousiast na rit op de Suzuki RGV 500
Bart Jacobs | 10 jul 2013

Tijdens de afgelopen Bikers' Classics mocht Scott Redding proeven van de GP-racerij zoals ze ooit was. Op zondag nam de Marc VDS Racing-rijder plaats in het zadel van een Suzuki RGV 500. Een machine waarop niemand minder dan Kevin Schwantz in het seizoen 1994 reed.

De RGV 500 was absoluut verbazingwekkend” zei Redding na afloop. “Ok, de remmen zijn niet zo geweldig maar daar had ik me aan verwacht. De handelbaarheid daarentegen was ongelofelijk omdat de motorfiets zo licht is. Het was gewoon heel makkelijk om van richting te veranderen. Bovendien accelereerde deze motorfiets ook nog eens hard. In zowat elke versnelling bleef het voorwiel nog omhoog komen. Ik had eigenlijk niet eens een toerenteller nodig. Ik schakelde gewoon wanneer ik voelde dat het voorwiel hoog genoeg hing.  Er was veel vermogen maar dat was goed onder controle te houden. De motorfiets had dus helemaal niet de scherpe powerband die ik verwacht had. Dit ding stuur je de bochten in als een 125 en trekt tegelijkertijd zelfs nog in zesde!"

 


 De Britse leider in het WK Moto2 besloot met een interessante conclusie: "Eigenlijk zouden deze motorfietsen terug moeten komen. Het was absoluut ‘mega’ om hier mee te rijden.”

 

 

Foto's: Marc VDS Racing