Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Bikers' Classics 2013: ook 11e editie meer dan geslaagd!
Bart Jacobs | 8 jul 2013

Ook de 11e editie van de Bikers' Classics was het afgelopen weekend weer een schot in de roos.

 

Het dient gezegd dat de organisatie dan ook zowat alles meehad.  In het afgelopen decennium bouwde het evenement een ijzersterke reputatie op bij liefhebbers van klassieke (race)motoren en dat niet alleen in België maar ook in de rest van Europa en ver daarbuiten.

 

Op zaterdag braken de Bikers’ Classics een record. Nooit eerder in het elfjarige bestaan van het evenement  waren er zoveel toeschouwers op zaterdag naar Francorchamps afgezakt. Misschien had de publieke opkomst wel te maken met het weer – ronduit zonnig – of lag het gewoon aan het programma? Blikvangers van dit jaar was de mythische 500cc tweetakt-klasse . Toppers van weleer zoals Wayne Gardner, Christian Sarron en onze eigen Didier de Radigues paradeerden met deze indrukwekkende motorfietsen over het Ardeens asfaltlint.

 

Voor het derde opeenvolgende weekend zagen we ook Scott Redding aan het werk in Francorchamps. De leider in de tussenstand van het WK Moto2 reed in de 500cc parade met de Suzuki RGV 500 uit 1994. Een machine waarop Kevin Schwantz ooit had gereden. De Marc VDS Racing-rijder was na afloop wel onder de indruk van de Suzuki. 

Niet alleen de 500cc tweetakten mochten over Francorchamps paraderen ook de Superbikes en de zijspannen vielen die eer te beurt.  Bij de Superbikes merkten we oa ex-toppers als Fred Merkel, Terry Rymer en Stéphane Mertens op.   Terwijl we bij de zijspannen oa de Nederlandse drievoudige wereldkampioen Egbert Streuer aan het werk zagen.

 

Foto: Marc VDS Racing