Gebruikersnaam:

Paswoord:
Registreer

Paswoord vergeten?
Belgian MX GP: de preview
Bart Jacobs | 16 aug 2013

Dit weekend wordt de GP van België motorcross verreden in Bastenaken. De kans op een volledig Belgisch podium in de MX1-klasse is er meer dan ooit reëel!

 

 “Natuurlijk kijk ik er enorm naar uit om voor eigen publiek te rijden,” zei een enthousiaste Jeremy an Horebeek tijdens de persconferentie voor de GP. De MX2 vicewereldkampioen is bezig aan een ijzersterk eerste seizoen in de MX1 klasse. “Van vorig jaar heb ik goede herinneringen aan de omloop. Het zou mooi zijn om in Bastenaken mijn eerste podium in de MX1 te pakken. Met de vorm van de voorbije weken moet dàt mogelijk zijn!” Naast Van Horebeek (die deze week ook in P-Magazine staat) verkeren ook de andere Belgen die uitkomen in de koninginneklasse in topvorm. Clément Desalle (Rockstar Energy Suzuki) schreef vorig weekend in Tsjechië zijn tweede  GP-zege van het seizoen op zijn naam. Met Ken De Dycker (Red Bull KTM), derde in de WK-stand en Kevin Strijbos (Rockstar Energy Suzuki) hebben de Belgen in totaal 4 troeven om voor de overwinning te strijden. En dan is er nog outsider Joël Roelants die in de laatste GP’s van het seizoen nog een en ander wil goedmaken.

Ook thuisrijder Desalle toont zich strijdvaardig voor de GP in Bastenaken. “Het is uitgesloten dat Antonio Cairoli zich in mijn thuisrace al tot wereldkampioen laat kronen. Ik zal er alles aan doen om dat te voorkomen!

Naast de  vaste Belgische MX1-rijders treden er ook wild cardrijders aan in Bastenaken. We hebben het dan over Steve Seronval (24 MX Honda), Nick Triest (Gear To Win DAM KTM), Arnaud Wauters (DRS Fmx4Ever KTM) en Jeffrey Dewulf (North Sea Paints Yamaha). In de MX2-klasse krijgt Kevin Fors (KEMEA Reytec Yamaha) het gezelschap van wild cardrijders Damon Graulus (Standing Construction KTM) en Brent Vandoninck (Scott KTM).


De MX1-klasse wordt zondagnamiddag  uitgezonden op La Deux. Respectievelijk om 13u00 en 17u05.


Meer informatie over de GP van België vind je op: http://www.mx1-bastogne.com

 

 Foto: Suzuki Racing/Ray Archer